Edible garden, groentetuin

The edible garden…

Het klinkt bijna sprookjesachtig. the edible garden, de eetbare tuin, ¬†groentetuin. Maar wat is het eigenlijk en hoe breng je zo’n tuin tot stand.

Het is op dit moment een hot item, groentetuin, eetbare tuin. Veel mensen beginnen aan een groentetuin of een eetbare tuin maar worden al snel teleurgesteld.

Het eerste jaar en het tweede jaar, niet alles groeit en bloeit zoals gedacht. Dan is het plezier er gauw uit. Veel werk en weinig opbrengst.

Groencentrum Ilex heeft jarenlange expertise in groentetuinen aanleggen en onderhouden en wij schieten u graag te hulp.

We ontwerpen een eetbare tuin of een groentetuin voor u en begeleiden u de eerste jaren.

We hebben kennis van de juiste grond, ligging en verzorging maar ook kennis van vergeten groenten en fruitsoorten en hoe deze te verzorgen en er een goede opbrengst uit te halen.

Daarna kunt u heerlijk zelf aan de gang en genieten van bijvoorbeeld een rondje door de tuin om uw avondmaaltijd samen te stellen.

Wat dacht u van een pastinaaksoepje in december of een heerlijk pompoengerecht in januari. Heerlijke verbena thee of zelfgemaakte chutney van eigen geteelde tomaten, met de kerstdagen een heerlijk maal van roseval of highland burgundy red aardappelen en crosné knolletjes met  bijzondere groentes in allerlei kleuren dat is allemaal mogelijk met de juiste kennis en adviezen.

 

Bij groencentrum Ilex kunt u terecht voor een aanlegplan, beplantingsplan maar ook voor de juiste zaden en grond en bemestings advies.